Het verhaal en de waarden achter Barelhof

Barelhof is een familiebedrijf dat ontstond in 2003. Wat eerst een hobbystal was, werd al gauw een fulltime activiteit. Er werd destijds al geïnvesteerd in bewezen bloedlijnen met standvastige fokmerries en vaderdieren van wereldklasse. Ook vandaag staat die visie nog steeds centraal. Er wordt te allen tijde gestreefd naar paarden die van betekenis zijn voor de springsport. Zowel bij aan- en verkoop als in de fokkerij. Deze doelgerichte visie op kwaliteit werpt dan ook de nodige vruchten af.

Sinds 2020 werken wij van Barelhofs Sport Horses vanuit ons hippisch centrum in Destelbergen. De mogelijkheden die deze accommodatie biedt, stellen ons in staat om alle paarden nauwgezet te begeleiden, verzorgen en opvolgen. Ook uw paarden dus. Wij verzorgen uw paarden graag in onze pensionstal, waar ze zich – net als onze eigen paarden – optimaal kunnen ontplooien.

Naast de activiteiten binnen de fokkerij en sport, is Barelhof ook de ideale wedstrijdaccommodatie. Wil u lessen volgen of een paard laten opleren? Wij staan met plezier paraat voor u!

Spreekt onze werking u aan?

Neem contact op

Yolan Merckx, ruiter en zaakvoerder, leidt het sportieve luik van Barelhof Sport Horses. Sinds zijn 10 jaar is hij bezeten door paarden en op zijn 13 jaar startte zijn actieve carrière met nationale en internationale wedstrijden. Op deze concours scheerde hij hoge toppen, met tal van klinkende overwinningen in de jeugd- en zelfs volwassen reeksen.

Daarop besliste hij in 2011 om de grens over te steken en in Duitsland ervaring op te doen bij gerenommeerde stallen als Zuchthof Kathmann, Stall Sievers, Landgestüt Warendorf NRW en Stall Ramsbrock. Bovendien volgde hij daar ook de opleiding Pferdewirdschaft, Schwehrpunkt Klassische Reitausbildung. Hierbij deed hij ervaring op in alle facetten van de jumpingwereld. In 2015 studeerde hij met glans af als Bereiter (beroepsruiter), waarna hij nog twee jaar ervaring opdeed bij Stall Ramsbrock en daar een gewaardeerd ruiter werd.

Deze waardering kreeg hij ook van Chris Chugg, die Yolan eind 2016 naar Australië haalde. Tijdens Chris’ blessure verving Yolan hem als ruiter. Hij trainde de paarden uitvoerig om ze vervolgens door te geven aan Chris om o.a. Wereldbeker mee te kunnen springen. De ervaring in de zwaardere Australische competities betekende dan ook een mooie aanvulling op zijn palmares. In 2017 keerde hij met een rugzak vol ervaring terug naar België om zijn eigen fokproducten op te leiden.

Yolan wordt al van toen hij naar schatting 1.35 m was ondersteund door zijn familie, die steeds het grootste geloof hadden in hem. Deze samenwerking en samenhorigheid vormen dan ook de basis van Barelhof Sport Horses.

Ook overtuigd van onze meerwaarde

Contacteer ons